Cara

Rijvaardigheid of rijgeschiktheid.

Kara rijschool kan als tussenpersoon fungeren om uw rijvaardigheid of rijgeschiktheid te laten evalueren. 

Neurologische diensten, revalidatiecentra, maar ook psychotherapeuten en psychologen, centra voor autisme vragen ondersteuning aan ons, om de rijvaardigheid van hun patiënten te screenen.  Vaak is er een medisch dossier die duidelijk is voor de arts, maar bestaat er nog onzekerheid over de technische aspecten van het autorijden, alsook de rijvaardigheid en de effectieve ervaring van de chauffeur.  Ook rijangst en faalangst steken vaak de kop op, wanneer iemand zijn rijgeschiktheid in vraag gesteld wordt.

Rijschool Kara gaat daarom mee op zoek naar de rijvaardigheid en rijgeschiktheid van de chauffeur.  Welke doelen stelt hij/zij zich?  Welke vaardigheden en beperkingen doen er zich voor en hoe kunnen we die nog verbeteren. 

Tijdens onze rijles rijdt u 1 tot 2 uur met een voertuig van de rijschool (voorzien van dubbele pedalen voor de veiligheid te kunnen garanderen).  Tevens zijn er meerdere voertuigen beschikbaar met automatische versnellingen,  aanpassingen aan het stuur of eventueel een linker gaspedaal. 

Deze rijles gaat u helpen inzicht te krijgen in uw rijvaardigheden maar kan ook dienen om uw omgeving gerust te stellen zodat u nog veilig in het verkeer kan fungeren.  Vaak worden wij gevraagd om uw rijtechnieken op te krikken en om uw voertuigbeheersing te controleren.  U wil tenslotte een veilig chauffeur zijn en blijven in het verkeer.  De verkeersregels worden o.a. opgefrist en het gebruik van de autospiegels wordt terug in de kijker gezet. 


Belangrijke info

Deze lessen dragen actief bij tot het verbeteren van een mogelijke rijtest bij CARA Brussel (VIAS).
Meer info
Contact