Praktijk rijbewijs B


Een volledig pakket of een opleiding op maat? Bij ons is alles bespreekbaar. Wij nodigen je als begeleider ook graag uit om een les mee te volgen. Zo zie je hoe we te werk gaan en kan je al je vragen stellen. We bieden lessen aan met verschillende wagens: handgeschakeld, automaat of een volledig aanpasbare wagen.

(Bv. bediening aan het stuur, aanpasbare pedalen)

Voorlopig rijbewijs M36

M36


Vanaf 17 jaar
Met begeleider

Verschillende pakketten zijn mogelijk. Onze instructeurs passen hun lestechnieken steeds aan op jouw kennis. Toch liever alleen rijden? Je kan later nog steeds omschakelen van een voorlopig rijbewijs met begeleider naar een voorlopig rijbewijs zonder begeleider.

Inschrijven
M18

Voorlopig rijbewijs M18

M18


Vanaf 18 jaar
Zonder begeleider

Beschik je na je praktijkopleiding over voldoende vaardigheden en rij je veilig? Dan ontvang je het bekwaamheidsattest om een voorlopig rijbewijs voor 18 maanden af te halen. Hiermee kan je alleen of met een begeleider verder oefenen.

Inschrijven

Automaat

Automaat

Voordelen

Rustig opbouwen en wennen aan het verkeer

Veiliger rijden

ToekomstgerichtWij beschikken over 2 automaten

Rijlessen met automaat kunnen in sommige situaties het leerproces positief beïnvloeden.

Al reeds lange tijd je rijbewijs? Met een automaat leer je terug bewuster in het verkeer te rijden. Ook als starter kan rijden met een automaat je helpen om je rijangst te overwinnen. (Overschakelen naar een handgeschakelde auto is steeds mogelijk.) Voor mensen met een beperking kan dit type wagen extra mogelijkheden bieden.

Inschrijven

Onze lesgevers volgen jaarlijks meerdere bijscholingen om jou de beste opleiding te bieden.

Onze pakketten


Je kan bij ons voor een pakket kiezen of je lesplan volledig op maat laten samenstellen. Van de allereerste rijervaring tot doorgedreven opleidingen. We bereiden je ook helemaal voor op je praktijkexamen of begeleiden je tijdens het examen zelf.
Zie hieronder de meest gekozen pakketten.

Image


Basis
6 uur


Image


Doorgedreven
12 uur


Image


Alleen rijden
20 uur


Image


Evaluatieles
2 uur


Image


Manoeuvres

2,5 uur


Image


Examen
1 of 2 uur voorbereiding


Specialisatie

Anders rijden


Onze lesgevers zijn gespecialiseerd in werken met mensen! Last van rijangst? Of heb je een fysieke beperking en nood aan aangepaste begeleiding? Iedereen kan bij ons terecht! Wij bieden verschillende lesvoertuigen aan, aangepast aan jouw situatie. Handgeschakeld, automaat of een volledig aanpasbare wagen. Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we jouw opleiding op maat creëren.

Inschrijven

Dit kan ook allemaal met de automaat.

Met dit voorlopig rijbewijs mag je enkel samen met je vaste begeleider rijden die op het document vermeld staat. Deze begeleider heeft minstens 8 jaar een rijbewijs B, zonder verval tijdens de laatste drie jaar. Er mag ook een tweede begeleider aangeduid worden die aan dezelfde eisen moet voldoen. Passagiers zijn niet toegelaten. Verschillende pakketten zijn mogelijk. Dit is volledig afhankelijk van uw leerniveau. Onze instructeurs passen hun lestechnieken aan op uw kennis. Je kan altijd later nog omschakelen van een voorlopig rijbewijs met begeleider naar een voorlopig rijbewijs zonder begeleider van zodra je minstens 20 uur rijles gevolgd hebt en bekwaam bent om alleen te sturen.

Onze pakketten. Deze zijn op maat aanpasbaar!

Dit pakket kan u gebruiken als initiatielessen (basis).
Deze kunnen ook als vervolmaking dienen.
En als voorbereiding op een examen.

Bij 12 u kunnen we een meer doorgedreven opleiding aanbieden.

Tijdens de 20u rijles doorlopen we alle fases van het autorijden; zoals rijden op een autosnelweg, rijden in druk verkeer, manoeuvres, enz.
De instructeur kan alles bijsturen d.m.v. de dubbele bediening die in het voertuig aanwezig is! Zo leer je sneller met specifieke situaties om te gaan.

Uiteraard kan u op gelijk welk ogenblik bij KARA terecht om de puntjes op de i te laten zetten of voor een tussentijdse evaluatietest. Dit is een absolute aanrader vóór je naar het praktijkexamen gaat.
Met dit examenpakket word je voorbereid met een korte herhaling van 1 uur.  Vervolgens lassen we nog een korte pauze in om je volledig tot rust te brengen.  Tijdens het examen zal onze lesgever u ondersteunen en mee evalueren.  Nadien overlopen we nog even en rijden we terug naar het kantoor.
Met dit examenpakket word je voorbereid met een intensieve herhaling van 2 uur.  Vervolgens lassen we nog een korte pauze in om je volledig tot rust te brengen.  Tijdens het examen zal onze lesgever je ondersteunen en mee evalueren.  Nadien overlopen we nog even en rijden we terug naar het kantoor.
Je bent niet meer in de mogelijkheid om te oefenen. Je volgt je opleiding integraal via de rijschool met een minimum aan 6u rijles gevolgd door een examen. De KARA instructeur zal u volledig begeleiden in de voorbereiding naar uw examen.  U mag enkel nog oefenen met onze lesgever.  Vandaar is een goed uitgedokterde planning cruciaal!  Best bespreek je dit op ons kantoor. Let op:  je moet in het bezit zijn van een geldig theorie examen. Informeer gerust naar mogelijke data om je hierin te begeleiden. Indien je voorlopig rijbewijs langer dan 3 jaar geleden werd vervallen verklaard, mag je terug een voorlopig rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis. Informeer steeds goed bij de dienst bevolking van de gemeente!

Voorlopig rijbewijs zonder begeleider (vanaf 18 jaar)

Met dit voorlopig rijbewijs mag je alleen rijden of vergezeld zijn van een persoon die minstens 8 jaar houder is van een rijbewijs B zonder verval van het recht van sturen tijdens de laatste drie jaar. Passagiers zijn niet toegelaten.
Een voorlopig rijbewijs zonder begeleider is 18 maanden geldig.

Voorlopig rijbewijs met begeleider (vanaf 17 jaar)

Met dit voorlopig rijbewijs mag je enkel samen met je vaste begeleider rijden die op het document vermeld staat. Deze begeleider heeft minstens 8 jaar een rijbewijs B, zonder verval tijdens de laatste drie jaar. Er mag ook een tweede begeleider aangeduid worden die aan dezelfde eisen moet voldoen. Passagiers zijn niet toegelaten.  Je begeleider dient vooraf een vormingsmoment gevolgd te hebben van 3 u.

Pakket 6 uur

Dit pakket kan u gebruiken als initiatielessen (basis). Deze kunnen ook als vervolmaking dienen. En als voorbereiding op een examen.

inschrijven
 

Pakket 20 uur

Tijdens de 20u rijles doorlopen we alle fases van het autorijden; zoals rijden op een autosnelweg, rijden in druk verkeer, manoeuvres, enz. De instructeur kan alles bijsturen d.m.v. de dubbele bediening die in het voertuig aanwezig is! Zo leer je sneller met specifieke situaties om te gaan.

inschrijven