Rijbewijs BE


Wil je graag met een aanhangwagen of oplegger leren rijden? Na een praktische opleiding van 8u kan je al je praktijkexamen afleggen. Het rijbewijs BE is verplicht voor een voertuig van categorie B met een aanhangwagen of oplegger met een maximaal toegelaten massa van ten hoogste 3.500 kg.

Professional?
We geven kortingen bij inschrijvingen van meerdere personen. Als bedrijf kan je ook betalen via KMO-portefeuille. Wij zijn erkend door de Vlaamse Overheid.

Rijbewijs BE

M36

Voordelen

Lesvoertuigen in Mol en Arendonk

Binnen 3 dagen je rijbewijs

Korte wachttijd


Ook met automaat

Je volgt een praktische opleiding van 8u rijles met manoeuvres, gevolgd door het praktisch examen. Dit examen bestaat uit een proef op privaat terrein én op de openbare weg. Je kan de opleiding en het examen ook met een automaat volgen.
Inschrijven

Onze instructeurs volgen jaarlijks meerdere bijscholingen om jou de beste opleiding te bieden.

Specialisatie

Anders rijden


Onze lesgevers zijn gespecialiseerd in werken met mensen! Last van rijangst? Of heb je een fysieke beperking en nood aan aangepaste begeleiding? Iedereen kan bij ons terecht! Wij bieden verschillende lesvoertuigen aan, aangepast aan jouw situatie. Handgeschakeld, automaat of een volledig aanpasbare wagen. Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we jouw opleiding op maat creëren.

Inschrijven

Dit kan ook allemaal met de automaat.

Met dit voorlopig rijbewijs mag je enkel samen met je vaste begeleider rijden die op het document vermeld staat. Deze begeleider heeft minstens 8 jaar een rijbewijs B, zonder verval tijdens de laatste drie jaar. Er mag ook een tweede begeleider aangeduid worden die aan dezelfde eisen moet voldoen. Passagiers zijn niet toegelaten. Verschillende pakketten zijn mogelijk. Dit is volledig afhankelijk van uw leerniveau. Onze instructeurs passen hun lestechnieken aan op uw kennis. Je kan altijd later nog omschakelen van een voorlopig rijbewijs met begeleider naar een voorlopig rijbewijs zonder begeleider van zodra je minstens 20 uur rijles gevolgd hebt en bekwaam bent om alleen te sturen.

Onze pakketten. Deze zijn op maat aanpasbaar!

Dit pakket kan u gebruiken als initiatielessen (basis).
Deze kunnen ook als vervolmaking dienen.
En als voorbereiding op een examen.

Bij 12 u kunnen we een meer doorgedreven opleiding aanbieden.

Tijdens de 20u rijles doorlopen we alle fases van het autorijden; zoals rijden op een autosnelweg, rijden in druk verkeer, manoeuvres, enz.
De instructeur kan alles bijsturen d.m.v. de dubbele bediening die in het voertuig aanwezig is! Zo leer je sneller met specifieke situaties om te gaan.

Uiteraard kan u op gelijk welk ogenblik bij KARA terecht om de puntjes op de i te laten zetten of voor een tussentijdse evaluatietest. Dit is een absolute aanrader vóór je naar het praktijkexamen gaat.
Met dit examenpakket word je voorbereid met een korte herhaling van 1 uur.  Vervolgens lassen we nog een korte pauze in om je volledig tot rust te brengen.  Tijdens het examen zal onze lesgever u ondersteunen en mee evalueren.  Nadien overlopen we nog even en rijden we terug naar het kantoor.
Met dit examenpakket word je voorbereid met een intensieve herhaling van 2 uur.  Vervolgens lassen we nog een korte pauze in om je volledig tot rust te brengen.  Tijdens het examen zal onze lesgever je ondersteunen en mee evalueren.  Nadien overlopen we nog even en rijden we terug naar het kantoor.
Je bent niet meer in de mogelijkheid om te oefenen. Je volgt je opleiding integraal via de rijschool met een minimum aan 6u rijles gevolgd door een examen. De KARA instructeur zal u volledig begeleiden in de voorbereiding naar uw examen.  U mag enkel nog oefenen met onze lesgever.  Vandaar is een goed uitgedokterde planning cruciaal!  Best bespreek je dit op ons kantoor. Let op:  je moet in het bezit zijn van een geldig theorie examen. Informeer gerust naar mogelijke data om je hierin te begeleiden. Indien je voorlopig rijbewijs langer dan 3 jaar geleden werd vervallen verklaard, mag je terug een voorlopig rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis. Informeer steeds goed bij de dienst bevolking van de gemeente!

Voorlopig rijbewijs zonder begeleider (vanaf 18 jaar)

Met dit voorlopig rijbewijs mag je alleen rijden of vergezeld zijn van een persoon die minstens 8 jaar houder is van een rijbewijs B zonder verval van het recht van sturen tijdens de laatste drie jaar. Passagiers zijn niet toegelaten.
Een voorlopig rijbewijs zonder begeleider is 18 maanden geldig.

Voorlopig rijbewijs met begeleider (vanaf 17 jaar)

Met dit voorlopig rijbewijs mag je enkel samen met je vaste begeleider rijden die op het document vermeld staat. Deze begeleider heeft minstens 8 jaar een rijbewijs B, zonder verval tijdens de laatste drie jaar. Er mag ook een tweede begeleider aangeduid worden die aan dezelfde eisen moet voldoen. Passagiers zijn niet toegelaten.  Je begeleider dient vooraf een vormingsmoment gevolgd te hebben van 3 u.

Pakket 6 uur

Dit pakket kan u gebruiken als initiatielessen (basis). Deze kunnen ook als vervolmaking dienen. En als voorbereiding op een examen.

inschrijven
 

Pakket 20 uur

Tijdens de 20u rijles doorlopen we alle fases van het autorijden; zoals rijden op een autosnelweg, rijden in druk verkeer, manoeuvres, enz. De instructeur kan alles bijsturen d.m.v. de dubbele bediening die in het voertuig aanwezig is! Zo leer je sneller met specifieke situaties om te gaan.

inschrijven